Totaal 16 recensies

Recensie

Eigenaar begrijpt het he-le-maal ! Uitstervend ras, wees er zuinig op, zeker voor herhaling vatbaar Meer...12-12-2018 Meer recensies

Over Ons

Alvast een korte introductie over het restaurant. Al hopen wij uiteraard snel persoonlijk kennis met u te maken in het opgefriste restaurant!

Geschiedenis van De Batterij

Het Hollands Diep heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld bij de verdediging van ons land. Om het land te beschermen tegen diverse dreigingen en/of aanvallen, o.a. van Keizer Joseph II en de Fransen, is men in 1792 overgegaan tot de aanleg van 2 batterijen te Strijensas. Hiervan was er 1 ter bescherming van de toenmalige haven van Strijensas. De brasserie is dus vernoemd naar de batterij die toentertijd op deze locatie gevestigd was.

Tegenwoordig is de locatie van Brasserie "De Batterij" vooral bekend vanwege de daar gevestigde jachthaven, het pittoreske dorpje met herkenbare vuurtoren en monumentale ophaalbrug, maar ook van het naastgelegen natuurgebied dat zich voor prachtige wandel- en fietstochten leent. Kortom, Brasserie "De Batterij" is op deze unieke plaats dé locatie voor uw lunch, diner, high-tea, barbecue, feest, zakelijke bijeenkomst, bruiloft, jubileum of gewoon een heerlijk kopje koffie.